D.P. (Dick) Slob

eigenaarDick Slob (1955) is belast met de algemene en dagelijkse leiding van Mens- & Organisatiekwaliteit en ook een groot deel van de uitvoering van de werkzaamheden. Zijn werkzaamheden richten zich sterk op interimmanagement en met name op het gebied van crisis HR. Hij richtte in 2002 Mens- & Organisatiekwaliteit op. De naam spreekt voor zich.

Dick volgde na de middelbare school een HBO-opleiding personeelsmanagement (1979) en nam deel aan diverse post HBO opleidingen op het gebied van algemeen management, organisatieadvies en HRM en een internationale General Management MBA.

Zijn werkervaring deed Dick op bij verschillende werkgevers. Zo was hij in 1976 al werkzaam als salaris- en personeelsadministrateur bij een internationaal expeditiebedrijf , waarna hij een baan kreeg als recruiter bij een dochteronderneming van een thans beursgenoteerd uitzendbureau, waarna hij in 1979 de overstap maakte naar de Koninklijke Cebeco Groep. Hier was Dick in eerste aanleg werkzaam als sector personeelsmanager, met als speciaal aandachtsgebied een aantal internationale handelsondernemingen. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het overleg met de centrale ondernemingsraad van het concern. In deze functie ontwikkelde hij zich op centraal niveau tot senior HR manager en was hij onder meer verantwoordelijk voor management development, arbeidsvoorwaarden en externe betrekkingen. Hij was binnen het concern betrokken bij tientallen acquisities, reorganisaties en desinvesteringen.

Gelijktijdig was hij lid van de financiële commissie van de AWVN en van de bedrijfscommissie voor de groothandel.

Lange tijd was Dick woordvoerder namens werkgevers in CAO- onderhandelingen. Uit dien hoofde was hij ook voorzitter/secretaris van een VUT-fonds en diverse commissies op sociaal-economisch terrein.

Door zijn rijke ervaring en brede blangstelling heeft hij een zeer uitgebreid netwerk in de meest uiteenlopende richgingen.